U wordt werkgever, wat nu?

Als u personeel in dienst wilt nemen, dan komt er veel op u af. Naast de sollicitatieprocedure en het aannemen van de juiste medewerker is er ook nog de salarisadministratie.
Maar voordat de nieuwe medewerker bij u komt werken zijn er een aantal belangrijke taken die u moet afhandelen. Hieronder een opsomming van de belangrijkste taken, onderverdeeld in taken voor de werkgever en documenten die de werkgever in bezit moet hebben om het salaris van de werknemer juist te kunnen verwerken. Wilt u meer uitleg over het onderwerp, dan kunt u op de regel klikken. Daar vindt u een uitgebreide uitleg.

De werkgever dient de volgende zaken te regelen:

Voordat de medewerker bij u komt werken heeft u de volgende documenten nodig:

  • Een kopie van een geldige identiteitskaart of paspoort. De kant met de pasfoto en de kant met het BSN.
  • Een loonbelastingverklaring. Dit formulier geeft u aan de toekomstige werknemer. Deze moet het formulier invullen en ondertekenen.
  • Een ondertekende arbeidsovereenkomst.

Bovenstaande opsomming is natuurlijk niet volledig. Er kunnen in uw bedrijfstak nog meer zaken zijn waarop u zich moet richten. Wij willen u, naast het verwerken van de salarisadministratie, hier graag bij helpen. U kunt het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.